Tuesday, May 29, 2018

More than 2 years..

I can't remember what is the thing that I want to post. there is no draft or nothing. I just want to leave it as it.

Depression and Hiding

Tak semua orang akan tunjuk atau bagitau bila dia ada masalah. Especially, bila sesuatu perkara tu akan memberi tanggapan buruk pada persekitaran. Dekat Malaysia nie pendekatan pasal mental health nie sangat lar x meluas. definisi yang orang selalu bagi pada orang yang ada mental health issue nie is orang gila. 

Tak ada orang pun nak jadi gila atau seperti orang gila atau apa apa saja lah. Kesakitan nie lebih teruk daripada sakit yang kita boleh nampak. Lagi sakit dari kena cucuk.


Kenapa nak sorok??

Sebab kalau kita cerita orang akan cakap atau lebelkan orang yang ada mental health tu adalah gila. Manusia akan pandang serong terhadap orang yang ada sakit mental nie. 


Mungkin mereka tak tahu pasal benda nie. Kenapa kita nk menyorok. Kenapa kita kena simpan dan pendamkan sorang. 

Mungkin sebab kita tak ada pilihan. Hanya itu sahaja yang kita ada. Hanya tu jer yang kita mampu buat. Sebab kita nak lari daripada tanggapan masyarakat. 

Daripada orang yang suka judgemental. Nak lari daripada orang yang suka mengata. seseorang yang senang menilai orang lain tanpa memahami apa yang terjadi. 

Fikir-fikirkan lah. 

Monday, January 29, 2018

Another New Year -- 2018

Assalammualaikum, & Hello everyone.

Another new year,

Time walk so fast.

It seems like I'm writing about the last fasting.



Then, what shall I write this time?


Did anyone still follow mine 

Monday, June 19, 2017

Ramadhan Pergi Syawal Datang

Selamat Pagi & Salam Ramadhan Ke 24.

  Semoga Dipenghujung Bulan Ramadhan Ke 24 Ini Kita Sentiasa Diberi Kekuatan Diri Untuk Menunaikan Ibadah Puasa Dengan Hati Yang Ikhlas Hendaknya... Semoga Dipagi Isnin Ini Kita Dipermudahkan Segala Urusan Dunia Akhirat.. 

  Sedar tak sedar dah dekat nak raya. Mesti semua orang tengah sibuk nak buat persiapan raya. Cik Isz tahun nie biasa jer macam tahun2 sebelum nie. Tak ada ape yang special pun. Tak balik raya pun tahun nie sebab ada adik yang cuti. 

 Makin lama makin cepat kan rasa hari berlalu. sama jer cm tahun2 yang lepas. memang tak de mood nak beraya. semuanya dh hilang. Dah tak macam dulu. rasa excited nak beraya.

Kalau lar dapat putaskan masa. 

Friday, June 2, 2017

Blog Setahun Sekali


Assalammualaikum... Salam Sejahtera,


  Apa khabar semua, Selamat Menjalani ibadah puasa di bulan Ramadhan ini. Duk godek-godek baru perasan pasal blog nie. Dah lama tak berblog. Tak tahu apa nak ditulis, apa yang nak dikongsi. Orang zaman sekarang pun dah tak ramai nak baca blog nie kecuali blog2 hiburan.

(Ye kan baik ngaku.... Angkat tangan... hehehe)

   Kalau sesapa yang nak tahu jugak tu, Life cik isz nie macam biasa jer. Keje pun biasa-biasa jer. Sekarang nie dah jadi student dah. Tinggal lebih kurang satu setengah semester jer nak habis. Diam tak diam dh setahun setengah dah cik Isz belajar. At least tercapai jgk hasrat nak jadi student Universiti. Walaupun dugaan dia banyak tapi cik isz rasa seronok jugak. 

  Ingat tak dulu Cik Isz ada buat Jejak kasihan cari Anak angkat Mama Cik ISz merangkap adik angkat cik ISz. Mohd Nur Shafarin. Arwah dah pergi tinggalkan kita tahun lepas. Masa Bulan puasa. Alfatihah. Semoga roh arwah ditempatkan bersama dikalangan hamba-hambanya yang beriman.

 Cik ISz, Alhamdulillah sekarang nie masih sihat. Kesihatan ala-ala bak kata orang. esok lusa belum tentu. 

Okehlah sampai sini jer cik isz bebel. Cik Isz tak tau nak tulis aper. Panjang umur cik isz tulis lagi. mudah-mudahan blog cik isz post sebulan sekali. hehe



  

Friday, July 8, 2016

Aidifitri 2016


    Assalammualaikum dan Salam Sejahtera. 


Yeay dah raya. Dah gemuk lagi sebab makan banyak... hahaha...


To All the friends, Selamat Hari Raya Aidilfitri. Saya mewakili Keluarga Pn Julia and Arwah Tn Raship ingin memohon maaf sekiranya ada terkasar bahasa dan tersilap kata. Tersentap tak semena - mena. Sesungguhnya yang buruk itu dari saya dan yang baik itu datang dari Allah SWT.   

  Syukur kerana masih lagi bernafas. Syukur masih lagi diberi peluang untuk merayakan hari yang mulia ini. 

This year memang sangat busy. This year I'll become a student. Menyambung kembali cita-cita yang tak kesampaian. Alhamdulillah hasrat murni saya disokong oleh Ibu dan adik beradik. But it's still challenge to me because at the same time I'm still working. It's very hard to manage my time for the first semester. My life was so chaotic due to working and also have to rush to prepare the assignment. 

Tahun nie jugak beberapa kesayangan saya telah pergi menemui penciptanya. Al-Fatihah. Semoga Arwah tenang disana. 

Ermm... I think that's all for now.  Dah tak tahu nak tulis aper. hehe.  I will try to write a lots next time. Till then see ya... muah. 

Friday, April 22, 2016

Setahun Sekali.

Giler arr Setahun sekali baru ada masa update blog nie. Nie dh bukan tahap bersawang deh tumbuh busut tinggi dah.. Nanti lar yer Mr blog ada masa baru I visit u lagi. Now I memang super busy. dengan keje lar aper lah. Letih mak rasa nak oii...