Monday, June 19, 2017

Ramadhan Pergi Syawal Datang

Selamat Pagi & Salam Ramadhan Ke 24.

  Semoga Dipenghujung Bulan Ramadhan Ke 24 Ini Kita Sentiasa Diberi Kekuatan Diri Untuk Menunaikan Ibadah Puasa Dengan Hati Yang Ikhlas Hendaknya... Semoga Dipagi Isnin Ini Kita Dipermudahkan Segala Urusan Dunia Akhirat.. 

  Sedar tak sedar dah dekat nak raya. Mesti semua orang tengah sibuk nak buat persiapan raya. Cik Isz tahun nie biasa jer macam tahun2 sebelum nie. Tak ada ape yang special pun. Tak balik raya pun tahun nie sebab ada adik yang cuti. 

 Makin lama makin cepat kan rasa hari berlalu. sama jer cm tahun2 yang lepas. memang tak de mood nak beraya. semuanya dh hilang. Dah tak macam dulu. rasa excited nak beraya.

Kalau lar dapat putaskan masa. 

Friday, June 2, 2017

Blog Setahun Sekali


Assalammualaikum... Salam Sejahtera,


  Apa khabar semua, Selamat Menjalani ibadah puasa di bulan Ramadhan ini. Duk godek-godek baru perasan pasal blog nie. Dah lama tak berblog. Tak tahu apa nak ditulis, apa yang nak dikongsi. Orang zaman sekarang pun dah tak ramai nak baca blog nie kecuali blog2 hiburan.

(Ye kan baik ngaku.... Angkat tangan... hehehe)

   Kalau sesapa yang nak tahu jugak tu, Life cik isz nie macam biasa jer. Keje pun biasa-biasa jer. Sekarang nie dah jadi student dah. Tinggal lebih kurang satu setengah semester jer nak habis. Diam tak diam dh setahun setengah dah cik Isz belajar. At least tercapai jgk hasrat nak jadi student Universiti. Walaupun dugaan dia banyak tapi cik isz rasa seronok jugak. 

  Ingat tak dulu Cik Isz ada buat Jejak kasihan cari Anak angkat Mama Cik ISz merangkap adik angkat cik ISz. Mohd Nur Shafarin. Arwah dah pergi tinggalkan kita tahun lepas. Masa Bulan puasa. Alfatihah. Semoga roh arwah ditempatkan bersama dikalangan hamba-hambanya yang beriman.

 Cik ISz, Alhamdulillah sekarang nie masih sihat. Kesihatan ala-ala bak kata orang. esok lusa belum tentu. 

Okehlah sampai sini jer cik isz bebel. Cik Isz tak tau nak tulis aper. Panjang umur cik isz tulis lagi. mudah-mudahan blog cik isz post sebulan sekali. hehe



  

Friday, July 8, 2016

Aidifitri 2016


    Assalammualaikum dan Salam Sejahtera. 


Yeay dah raya. Dah gemuk lagi sebab makan banyak... hahaha...


To All the friends, Selamat Hari Raya Aidilfitri. Saya mewakili Keluarga Pn Julia and Arwah Tn Raship ingin memohon maaf sekiranya ada terkasar bahasa dan tersilap kata. Tersentap tak semena - mena. Sesungguhnya yang buruk itu dari saya dan yang baik itu datang dari Allah SWT.   

  Syukur kerana masih lagi bernafas. Syukur masih lagi diberi peluang untuk merayakan hari yang mulia ini. 

This year memang sangat busy. This year I'll become a student. Menyambung kembali cita-cita yang tak kesampaian. Alhamdulillah hasrat murni saya disokong oleh Ibu dan adik beradik. But it's still challenge to me because at the same time I'm still working. It's very hard to manage my time for the first semester. My life was so chaotic due to working and also have to rush to prepare the assignment. 

Tahun nie jugak beberapa kesayangan saya telah pergi menemui penciptanya. Al-Fatihah. Semoga Arwah tenang disana. 

Ermm... I think that's all for now.  Dah tak tahu nak tulis aper. hehe.  I will try to write a lots next time. Till then see ya... muah. 

Friday, April 22, 2016

Setahun Sekali.

Giler arr Setahun sekali baru ada masa update blog nie. Nie dh bukan tahap bersawang deh tumbuh busut tinggi dah.. Nanti lar yer Mr blog ada masa baru I visit u lagi. Now I memang super busy. dengan keje lar aper lah. Letih mak rasa nak oii...

Friday, July 3, 2015

2011 TO 2012

Assalammualaikum And Greating of the Day....

Hari nie dah masuk 2 january 2012. Sedar tak sedar dah pun tahun baru. Macam tak percaya jer. Rasa sekejap jer dah tukar tahun. Diam tak diam dah hampir 2 tahun aku kerja kat tune hotel tu. Macam-macam orang yang pernah aku jumpa. Datang dan pergi dalam hidup aku. Macam-macam masalah yang datang. Suka duka susah senang yang aku rasa sepanjang tahun nie. Masalah family masalah kesihatan. Even sekarang nie pun aku dah start tak berapa sihat. Jadi aku rasa Tahun 2012 bukan satu permulaan yang baik untuk aku.

Bila orang tanya Azam tahun baru aku tak tahu nak bgtau aper. Sebabnya x semua benda yang aku azam menjadi kenyataan. Sometimes aku rasa aku akan berazam benda yang sama jer tiap2 tahun. Yang paling penting aku ingin berubah kepasa yang lebih baik setiap tahun. Masuk tahun baru umur pun baru jugak. kengkadang tu jelous tengok kengkawan lain. Masing2 bahagia. Yup mungkin dari luar tp sekurang kurangnya mereka ada someone contohnya most of them dh berkahwin ada anak ada tunang ada bf at least, tapi aku ape pun x de. and for me it's not a big deal pun.

I dont care.

Sunday, February 22, 2015

memory stick @ usb

   I have so many person come and go in my life. I have so many things to do with so little times. I wish I could remember all the good memory without putting it on my usb.

    Those person that come and go. there is a person that left me forever.  I dont have anything to look at. However,  the longger they go the bigger that memory grows. Those picture was very clear in my mind and and my heart.

     If suddenly I have amnesia,  I wish that to keep those memories. I can leave without anyone. But I cant leave without them.

      I don't know until when I could breath.  But please don't take those memories from me. As I need them to continue my life. I could die If I lost those. As for now no usb needed to keep those files. However I,m afraid if I need the usb to keep those files I don't know how to connect as I dont have any the connector at my head.

To all good person that I love. Alfatihah.

Sunday, February 8, 2015

Bersawang

   Dh lama giler x buka blog nie. dh bersawang dh agk nyer.  macam macam benda yang jadi.

    sedar2 dah tahun baru. Harap tahun nie beri semangat dan pengalaman baru. New job please come to me.