Saturday, December 24, 2011

BERHENTI BERHARAP TAPI MASIH MENGHARAP.

               Its not the first time He doing this to me. Tapi aku masih lagi mengharap agar dia datang pada aku. Walaupun benda tu sebenarnya tak mungkin terjadi. Sometimes alasan bodoh yang dia bagi because tak turn up. Tapi aku masih lagi tak kisah dengan semua tu. Aku accept all his explanation walaupun aku tak sepatut buat camtu. Aku masih lagi nak tunggu. Macam menunggu buah yang tak gugur. Kenapa aku boleh bersabar sejauh itu. Bukan sekali dua dia tak tepati janji tapi aku masih lagi mengharap agar dia muncul depan aku. Bodohkan aku nie. Sudah terang lagi nyata yang dia tu nak mempermainkan aku mungkin nak mempergunakan aku untuk kepentingan diri dia tapi aku masih lagi buat tak tahu walaupun hakikatnya... Kenapa aku nie masih bodoh sangat. Mengharap orang yang memang tidak akan memberikan apa2 untuk aku. Kenapa aku mesti percaya pada kata2 dia sedangkan dah byk kali dia tipu aku.


                 Aku pun tak tahu ape yang ada pada dia sampaikan aku sanggup tunggu dia selama itu. Aku tak tahu kenapa aku masih lagi sanggup menunggu sedangkan aku tahu yang dia bukan org sepatutnya yang aku tunggu. Aku tak tahu sebab apa aku masih tunggu dia. Aku taktahu sebab ape aku tak boleh lupakan dia. Dah banyak kali aku berdoa agar aku boleh tinggalkan dia, tidak ambik perduli pasal diri dia, lupakan diri dia dan yang paling penting aku nak perasaan benci aku pada dia agar aku boleh lupakan dia. Agar aku boleh teruskan kehidupan aku tanpa dia. Agar aku boleh terima kehadiran orang lain dalam hidup aku. Tapi aku tak paham kenapa semakin aku cuba nak lupakan diri dia semakin kuat bayangan dia datang. Semakin aku cuba untuk benci dia semakin kuat perasaan cinta dan sayang nie kat dalam hati aku. Sebab dia aku tolak cinta dari orang lain. Kenapa aku nie buta sangat. Apa yang ada pada dia sampai aku tak boleh nk lupakan dia sangat2.


               YA Allah kuatkan hatiku untuk menerima dugaan ini. Berikan aku sedikit kebencian terhadap dirinya agar aku boleh melupakan dirinya agar aku boleh menerima orang lain dalam hidup aku. Aku tak mahu hidup aku terumbang ambing macam nie.


Friday, December 23, 2011

I know I,m So stupid coz fall in love with you.

I've been waiting for a long time to talk to you. Sometimes i feel i'm so stupid coz fall in love with someone that dont know how to love and appreciate me. Why i still wait for someone that give nothing to me. Life this is life. The truth is people always choose something that will not give a profit to them they know about it but they still wanna to wait and wait....


I hate U. But I still love you. I know it. Yes i admit i,m the stupid person in this world coz still waiting for you still love even i know ur not feel the same things on me.... i,m so week. I've try hear to forget it to hate you but the more i try the more i love u. Please do something for me to hates u. Please i've beg u.

Tuesday, December 20, 2011

I miss him like crazy...

Assalammualaikum and Salam sejahtera to all my blogger friends..


    Apa khabar... Harap uols sema sihat. Saya kat sini sihat jer cuma hati saya tak sihat. Kesian dekat blog saya nie dh jarang saya tengok dia sbb 2-3 minggu nie saya agak bz. Macam2 benda yang jadi kat saya. Tahun 2011 nie bukanlah satu tahun yang indah bagi saya. Macam2 benda yang terjadi dekat saya. Especially benda yang malang. Entah lah. Tapi saya bersyukur sangat2 sebabnya setiap kejadian yang menimpa saya tu banyak hikmahnya. Banyak yang saya belajar dari kesilapan dan kesusahan yang saya harungi sepanjang saya hidup nie.

       Banyak pulak yang saya mengarutkan. Sebenarnya saya nak bagitau satu benda. Saya rindu dia sesangat. Saya tak tahu kenapa lately nie saya selalu mimpi dia. Saya nak sangat jumpa dia tapi biasalah manusiaklan ego mengatasai segala2nya. Ececeh bahasa nak bombastic sesangat. Tapi seriusly saya memang rindu gila dekat dia. Setiap benda yang saya buat 2-3 minggu nie banyak mengingatkan saya pada dia. Saya selalu search dia kt internet dengan harapan saya dapat jumpa dia.

        Entah kenapa setiap kali saya tido mesti saya mimpi dia. Ada org cakap mimpi nie kan mainan tido tapi kenapa kerap sangat saya mimpi dia. Apakah maksudnya tu. Setiap kali saya pi tempat yang pernah kami jumpa saya selalu tunggu harap2 kalau saya dapat jumpa dia tapi... Serius.. saya sangat2 rindu dekat dia... Saya harap sangat saya dapat jumpa dia. Tapi saya x tau mana nak cari dia. Saya cuba untuk add dia tp saya takut dia akan lari dari saya. Saya tak tahu apa salah saya dekat dia. Saya hanya boleh tgk dia dari jauh.

      Saya harap sangat sekurang2nya saya boleh jumpa dia sekali. Saya nak bagi tau dia yang saya rindu dia sangat2. Saya sayang dia sangat.. saya cinta dia sangat. Walaupun saya tahu hakikatnya perkara itu takkan berlaku. Kalau ada sesapa yang boleh tolong saya cari dia sila email saya yer. Saya rindu giler dekat dia :(

Tuesday, December 13, 2011

Perlukah saya bagi dia peluang.......

       Assalammualaikum and Salam sejahtera to all the blogger...

        Ape khabar semua.. Sihat ker? Hope you all sihat disamping keluarga tersayang. Saya kat sini sihat sangat tersangat sihat sehingga semakin chumel..
he he he.... chumelkan saya. Dah lama dah x tulis dekat blog nie cian dia sengsorang dekat sini....


       Sebenarnya saya pun x tau nak tulis aper untuk tajuk nie... dh lama sy nk tulis tapi when the times is come sy x tau ape yg saya nk tulis walaupun mcm2 idea yg keluar dalam kepala sy nie. boleh tak sy tulis bila sy dh ingat... so maknanya skang nie mungkin sy masih bagi dia nie peluang sbb sy x tau nk bg alasan aper untuk menolak dia dari hidup saya.


Selamat malam. Sekian terima kasih.

Monday, November 28, 2011

JEJAK KASIHAN.... kasihan ker???

     Assalammualaikum dan salam satu Malaysia....


        muhahahaha patriotic nampak. Sajer jer sebenarnya tapi of coz.. tanah tumpah darahku wat... Actually bukann itu yang aku nak citer skang nie..... benda yang aku nak citer sebenarnya pasal seorang budak nie... Sebabnya tetiba aku termimpikan dia malam tadi...... hurm.....


          Sebenarnya budak nie anak angkat mak aku merangkap adik angkat aku lah katanya. Ada orang kata love at first sight.. so maknanya aku x de lah bercinta dekat dia INGAT AKU X BERCINTA DENGAN DIA LANGSUNG. Sebenarnya at first masa mama aku kenalkan aku dengan dia aku nie menyampah tengok dia nie. Sebabnye aku pun x tau aper sebabnya tapi seriusly aku menyampah dengan dia. Tapi aku tak tahu camner lama kelamaan aku leh kamcing giler dengan mamat sekor nie hahahaha.. X pe lah aku kutuk dia pun bukan dia tau yer tak..... ha ha ha....

           Tapi ada satu malam nie aku tetiba termimpi dia. Pastu esoknyer pulak mama aku tetiba tnya pasal dia sebab mama aku kata rindu dekat dia.............. Aku serius pelik dh lama kot. Aku rasa dh lebih 5 thn aku x jumpa dia lost contact dengan dia n x tau aper cerita pasal dia. So kalau ada sesiapa yang kenal dgn mamat nie sila lah sampaikan salam aku kepada dia n Salam dari mak angkat dia yg rindukan dia.

          Nama mamat nie seingat aku shafarin shafie... Sorry dh lama x jumpa kot.. Last tempat yang aku tau dia ada dekat Ipoh skang nie aku tak tahu lah dia ada dekat mana. Gambarnya.. sila rujuk di Bawah. Klau ada sesapa yg kenal tu kim salam aku kt dia kalau dia kenal family aku lg lah.. kalau tak aku x kisah.. Siapalah diri ini untuk dikenangi. Ha ha ha ayat nak best jer kan.

Wednesday, October 26, 2011

kawin is married.. married is kahwin

Assalammualaikum.. Hye there... apa cerlup... (he he he sindrom hantu bonceng x abis lg) kengkawan sema sihat ker? Saya Sihat jer. Actually post nie dah lama saya nk letak tapi tak ada masa nak abiskan. Masih lagi mencari2 bahan untuk diletakkan disini.. Hurm. Sebenarnya sy agk fobia dengan tajuk diatas. tapi sebab dah banyak sangat orang tanya saya bgtau kenapa mengapa ok.

1. Sapa tak nak kahwin tul tak?
      Orang yang tak mau kahwin tu dia gay, lesbian or etc. (tp kt overseas tu pasangan nie pun ada yg request to get married with their love hurm x tau nk comment waallahualam) Tapi yang hanya boleh saya cakap saya masih single takde sape nak kat saya. Lagipun saya tak rasa saya nak kahwin lg.

2. Belum puas enjoy ker?
   Saya takkan bagi jawapan belum puas enjoy sebab saya rasa sampai bila pun kita tak kan puas enjoy. Saya rasa saya dah cukup puas rasa pe yg saya nak rasa. saya dah puas berjalan. Saya rasa byk yg saya dah buat.

3. Memilih ker?
    . Tidak maksud saya adalah ini.Saya sedar sapa saya. Saya tidak sempurna. Lagipun saya rasa tiada siapa yang sempurna dalam dunia nie. Saya tak memilih paras rupa sebabnya bila dh tua nanti semua hilang. Saya tak kisah kalau dia tak kaya. Yang penting dia kaya dengan budi bahasa, ada rasa tanggungjawab. Dia tahu dia akan menyara keluarga. Tak kisah dia kerja aper janji dia bukan seorang yang berat tulang. Kalau dia kacak itu adalah pakage buat saya tapi sebenarnya saya tak suka lelaki kacak. Sebab mesti ramai gurlz lain kat luar sana akan mengorat dia jadinya biarlah dia biasa saja. Dan kalau boleh dia ada didikan agama dapat membimbing saya dan bakal anak2 kami ke jalan yang diredai Allah. InsyaAllah.

4. Mengharapkan seseorang ker?
    Saya tidak mengharapkan sesiapa. Saya bukan jenis orang yang akan caras kepunyaan orang lain. Saya juga tidak berharap yang ex-bf saya akan kembali kepada saya. Once he left me dia memang tidak akan berpeluang untuk datang kembali. Yup Sometimes teringat kembali saat2 manis ketika bersama tapi itu tidak bermaksud yang saya masih mengingati mereka sekadar kenangan yang saya akan simpan didalam hati.

5. Memilih nie....?
   Haish soalan nie lagi. Yes Of coz saya memilih dan saya akan memilih. Maksudnya disini saya mesti saya cari yang mempunyai kerjaya tetap. Tapi tak kisah lah dia keje aper janji keje tetap yang boleh menjamin masa depan keluarga. Zaman sekarang nie masuk toilet pun nak kena bayar duit. Apatah lagi yang lelain. Kalau dia tidak ada kerja tetap macam mana dia akan menyara family. Memanglah ada pepatah mengatakan ulat dalam batu pun boleh hidup tapi itu ulat. ulat tu dia boleh makan aper saia yang lalu depan dia waima sampah sekali pun kita nie ulat ker? tak kan kita nie manusia mana boleh makan ulat. he he he. So kesimpulannyer kalau orang tanya nie lah jawapannyer. Especially kita yang perempuan nie memang perlu untuk kita memilih pasangan hidup kita. Tapi kalau nak memilih tu biarlah berpada2 jangan lah terlampau tinggi sangat angan2 tu sebabnya kalau jatuh sakit. Bak kata orang ukur baju di badan sendiri.


   So saya rasa ini sajalah yang saya terpiki wat masa nie... nanti kalau ada lagi jawapan2 yang berlegar dalam pikiran saya saya akan update lagi k.. till then.. take care... have a nice day

Tuesday, October 25, 2011

Cant stop Crying..

Hi all. Assalammualaikum and gud morning.. i guess.. he he

        yup i know dh kul 1.30 pg dh nie tapi x tau naper is tak leh nak tido. Hurm selalu dah jadi cmnie. Dalam sebulan tu leh kira berapa kali yang is tido tak terjaga tengah malam. Tak tahu lah kenapa jadi camnie. Ari nie pulah bila is bangun tido tetiba hati jadi sayu. Teringat semua orang yang lama dah pergi meninggalkan diri nie. (ceh smpat jgk nk bg bahasa bombastic.) Sampai sesakit dada nie. Padahal tido tadi tak de pun teringat pape benda yang sedih. Tah la.

           Tapi bila teringat balik memang rasa sedih Sangat. Espesially memikirkan keadaan diri nie. Bila memikirkan someone yang lama aku tak jumpa Ayah. Ya Allah maafkanlah hambamu ini. Tak terniat sekalipun untuk menderhakai mereka. Tapi is tersepit ditengah2. Berilah is kekuatan agar dapat mengharungi kehidupan ini dengan tabah. Banyak sungguh dugaan yang datang tahu nie. Semua dugaan tu amat berat tuk dilalui. Entah banyak mana lagi kesabaran yang tinggal. Saat nie pun air mata nie laju turun membasahi pipi. Terlampau sedih rasanya. Memang tak tertanggung rasanya sebaknya.

          Sedar tak sedar dah 6 tahun Arwah meninggalkan is. 6 tahun. Tapi kasih sayang, cintanya. keperihatinan kebaikannya dan kenangan bersama masih segar dlm ingatan nie. Rasa macam baru semalam dia pegi. Baru semalam dia menghembuskan nafasnya. Kenapa mesti orang sebaik dia pergi. YaAllah. kuatkan semangat aku. Berilah aku kekuatan kesabaran.

            Sebabnya aku tak tahu berapa lama aku boleh bertahan dengan sisa2 kesabaran dan kuatan yang ada. Cukuplah sampai kat sini. Aku pun taktahu ape perasaan aku sebenarnya. Gud nite everybody. Aku nak try tido kalau boleh.

Thursday, September 22, 2011

MYRAKAN....... rakan saya......

          Assalammualaikum.... n Salam sejahtera to all blogger.. my visitor and my friends. What a beautiful day its.. Hari ini saya sangat seronok sebab saya cuti. Cuti yang sangat indah he he he Sebabnyer saya dapat tidur dengan sepuas hati tanpa diganggu oleh sesiapa..(mmg lah ko off hp sema sapa nk ganggu ... he he ops...)

            Sebenarnyer Is nak story mory sikit dekat kengkawan pasal laman2 sosial nie. saper kate x join benda2 nie nampak sangat menipunyerkan. contohnyer cam facebook, twitter, tagged, myspace and myrakan.... hah myrakan..????? aper tu yup myrakan dear MYRAKAN. Is on of the laman sosial versi melayu yang saya jumpa. of coz saya telah masuk dan menjadi one of the user...


         Kalau ada yang tak pernah tengok tu nie lah rupanya MYRAKAN. Ramai jugak yang sertai page nie. Yang paling bagusnyer kita tak kan @ kurang menjumpai gambar2 yang tak senonoh dalam nie. dan ini mugkin salah satu sebab ada orang yang taknak sign up page nie sebab tak fun macam fb lar tagged or twitter. Mungkin pada diorang benda nie cam ketinggalan zaman atau tak cukup canggih. Biasalah bukan mudah tuk kita cari sesuatu produk yang bagus kualitinya tapi tak salah kalau kita support barangan buatan Malaysia. Kita reramai boleh berkongsi idea macam mana nak bg upgrade page tu supaya orang luar pun tahu kita pun ada laman sosial yang menarik.

         Mungkin ada kelemahanyer tapi tak salah kalau kita sesama signup dan berkongsi idea macam mana nak bagi page nie lagi bagus supaya setanding dengan page2 sosial yg ada kt luar tu kan...

renung2kan dan mari beramai2 kita sapport barangan Keluaran tempatan...

Thursday, September 15, 2011

tah pape la.....

         Assalammualaikum and salam sejahtera...

                Apa khabar semua? Sebenarnya dh malam nie tapi tah naper mata nie defil x mo tido. agaknyer dari pagi tadi kita tido ... nk kuar hari ujan.. ape lagi sambung lah tido balik. Hurm kita nk menulis tapi kita x tahu nak tulis aper... busan sebenarnya x leh nk tido .. dah penat punggah fb. update gambo.. update status tapi still x leh tido jgk nie... hadoi.. masalah sungguh lah... hurm...

               Leh x share sikit cecari nk kasi senang untuk tido.. tah kenapa since2 keje nie mlm mmg paling ssh tuk tido.. klau kita boleh tido pun mesti lepas kul 5 pagi.. time2 yang kita kena bangun balik pi keje.. dah lar skang nie shift kita byk keje pagi.. hadoiyai.. memang tensen betul kita jadinyer... leh tak bagi kita keje petang or malam... hu hu hu.... mesti kita x kan ada masalah cmnie... hu hu hu...

               Keh lah kita nk cuba tido lagi nie... kalau x leh tido jugak kita sambung merepek lagi dekat sini ok... hu hu hu... tp kita rasa perut kita lapar lar.... nak cari benda makan dulu pastu baru nak tido.....

Saturday, September 10, 2011

7 best diet food

Top Foods for Dieting

You don't have to be on a weight loss plan to lose weight. If you want to burn more fat but don't want restrictions, calorie counting, or high priced but low flavor packaged food, try incorporating these seven powerful foods into your diet.
These foods will help you in a variety of ways. Some will help increase your metabolism. Most will help make you feel more full. Others can actually help burn fat. The best way to add these foods to your diet is to use them to replace the junk food that you eat. Then you'll get a double weight loss bonus by cutting empty calories, sugars, and bad fats and by adding these diet foods.

Fibrous and Vegetable Based
All of these foods are plant-based. A diet high in fiber is one of the secrets to effective weight loss. Fiber is great for a number of reasons. It helps lower LDL, the bad cholesterol. It makes you feel full and eat less. High fiber foods take longer to digest. Your resting metabolism increases due to the work your body does digesting these foods.

This list is in no particular order. There is no miracle food so number one won't help you lose more weight than any of the other numbers. Instead, try to add or increase the amount of all of these foods in your diet. If you don't like one, then focus on the other six.

1. Apples




The pectin in apples makes you feel more full. This is a great way to eat less. In addition, the pectin actually limits your cells fat absorption. Try an apple in the morning during breakfast or try it as a midday snack.

2. Avocadoes



Avocadoes are proof that a food does not have to be low in fat to help you lose weight. Instead, it needs to have the right kind of fat. Avocadoes contain more than 25 of the essential nutrients. When you eat an avocado you're getting B vitamins, potassium, vitamin E, and lutein.


3. Grapefruits


Of all the citrus foods, grapefruit ranks the best as a diet food. It can lower your insulin levels which in turn will make you less hungry. If you don't like grapefruit, add a different citrus fruit. Both grapefruits and oranges can increase your metabolism. The vitamin C actually dilutes fat.

4. Hot peppers


Spicy foods such as jalapeƱos are one of the best diet foods. They give a quick boost to the metabolism. They also prove that healthy food is not necessarily bland.


5. Broccoli


Broccoli is a powerful anticancer food. Its high in calcium, iron, magnesium, vitamin A, and vitamin C. It's filling without being high in calories.

6. Blueberries


Blueberries are full of powerful antioxidants. They fight against disease, give you energy, and their sweet taste makes a great snack.

7. Almonds


Of all the nuts, almonds are the most nutritional. Have a handful of almonds in the morning during breakfast to give you energy for the rest of the day. They are also great to replace any unhealthy snack foods which are standing in the way of your weight loss goals.
Adding these top seven foods to your diet will help you lose weight while being healthy. The weight will not come off overnight, but you will gradually shed pounds and keep them off.



p/s : sumber dari bestdiet.net enjoys......

Friday, August 19, 2011

You deserve It.... Congratulation....



Assalammualaikum and a very gud day to All reader, blogger and my sweet dearest friends. (buject cm ramai jer baca blog aku nie kan....) Hope all of you doing fine...


I receive a new news.. A very gud news about my sweet dearest best friend. She has being promoted to new designation. I know you will be selected for that job. You deserve for it. It for all you effort that you do. I wish you will be a gud team leader. Fight for right, be fair and responsibility person. Do your best. I always support you.. What?? Oh wanna know who is the person.. sorry i cant tell you now... i will tell you guys we she allowed me to do so ok he he he... so if you wanna know need to be my follower and always follow up my blog.. (ini bukan satu ugutan... sambil gelak jahat)



Second thing.. I would like to congrate to my cute dearest friend for her engagement day that will be held on Hari raya kedua at her hometown.. I,m so sorry coz i cant keep my promises.. cant attend your wedding.. its because i dont have any raya leave.. I know u know why... hu hu hu.. I,m happy for you.....

Saturday, August 13, 2011

Mengantuk...................



                   Hi, hye hallo there... (he he dah rasa cm anwarhadi plak) Assalamualaikum.....


             A very good morning to all blogger and my viewer(pasan mcm byk jer kan hik hik hik) Hari ini saya rasa sangat megantuk. Mata saya bagai dijahit rapat. Memang susah nak buka mata skang nie. Ini adalah kerana semalam selepas pukul 12 sy terjaga and terus x leh nak tido. Bila x leh nak tido is rasa ceram... Bila is rasa geram is pun kacau orang sana sini.

             Semalam ada sorang tu call kita. actually dah lsms jugak lar chit chatting. But lately dia slalu call lar.. he he he... almost everyday. Tetiba jer hati kita dah berbunga2 nie. Kita x de lah citer kat sesaper pun kita citer dengan En Blog jer. Nama dia Mr H.. he he he... so far dia ok lah tapi tak tau lar kalau seriusly kitaorang declare camner plak jadinyer nanti. So far kita org dlm proses mengenali hati budi memasing. And Dia kata dia nak datang jumpa family aku ujung minggu nie.. giler nebes kot. he he he.. Sould i gently open my heart for him or just wait first. Actually nak kata excited sangat tu tak lah cuma mungkin sbb layanan dia yan membuatkan aku rasa selesa.

                Sometimes kalau malas nak pk kalau dia datang bwak rombongan sok aku terima jer pinangan dia. Tapi aku tak rasa yang aku terlampau desprate sampai camtu skali. Hurm tah lah. Aku serahkan semaa nie Dekat Allah kerana Dia yang maha mengetahui segala galanya.
tapikan skang nie dlm hati aku ada nie.... he he he

Sleeping Problem......


Hye morning I guest. Early morning. I,m still can sleep. As usual. Already 3 month i have this problem. Sleeping problem. Since 15 minute tadi dah memacam benda yang Aku wat. Tengok movie. mengunyah. Bergayut dan sebagainyer. Dah mandi 2-3 kali dah (yelah tipu jer baru mandi sekali) tapi still tak leh nak tido. Nak kata panas ari nie x de lah panas mana pun. Hurm Tersangat musykil.

I just want to Congrate to my Sweet fwend and sister..Ctah if she read this... She got Offer for Being New Guest Service Executive. With all her effort. I wish that she will have the position and if she do this is the best give that she have for the engagement day which held on 2nd Hari Raya this year.


Bangga dgn dia. Memang tak dinafikan yang dia sangat teliti dlm kerja. I pray and wish for her successful. Tak tahulah how they choose and evaluate people to have the position. But that ok even i,m feel like unappreciated but I,m still believe yang rezeki memasing. Ini Qadar dan Qada and maybe dugaan yang Allah nak bagi pada kita. Ambik ini sebagai satu pengajaran dan satu semangat untuk meningkatkan mutu kerja. (ha ha bombastic sungguh melayu aku nie mesti cikgu aku bangga)


Bila fikir balik rasa sebak sangat. for the whole night my tears cant stop came of. Why this things always happen to me. Kerja macam nak mati. buat itu ini tapi orang lain yang dapat nama. Biarlah.. Dah mmg ditakdirkan aku nie hanya memberi kesenangan pada orang yang mendamping aku. Saat camnie mesti tetiba selalu teringat Dekat Dia kan. Kalau dia ada dia tak kan buat aku rasa sakit hati. Dia akan jaga aku. takkan biarkan sesiapa pun sakitkan hati aku...Aku rindu kat dia sesangat. Boleh tak aku nak ikut dia pi sana....


Dah lah malas nak cakap lagi.. Dah banyak sangat air mata nie mengalir... tak tahu sampai bila dia dak mengalir. Memang sungguh kuat sangat dugaan aku terima nie.


Friday, August 12, 2011

Finally unable to add nuffnag... ha ha ha


   Holla sema... Assalammualaikum.. and very gud morning.

   hari nie kita kita berjaya buat benda nie ha ha ha.. jakun kan (sape cakap ye aku tibai korang) ha ha ha. Nak tau tak aper yang saya berjaya buat... he hehe... nie lah bendanya.....



Sajer jer tgk orang add kita pun nak buat benda nie... Sebenarnya x bape paham lagi fungsi sebenarnya cmner.... ha ha ha..... x per belajar dari pengalaman... Tu jer yg nak bgtau dipagi yang indah nie. Dan saya juga ingin menyatakan sesuatu iaitu ari nie mood saya sangat Sensetive. Sebab saya sakit gigi.. So handle with care and dont make my blood go upstairs..... The End


Thursday, August 11, 2011

Maxis... makan duit jer tau service cm bangang.........

   Memang dah lama x upgrade my blog nie.. sebabnyer... internet nie cm hampeh... Beli yg 6 Gb tp baru pakai bape jer line dia dh slow nak mampus... call call centre cm nk rak ape pun tak boleh. hangin tul aku... bullshit tul... vavik.. hish.. sesia jer hari nie ilang sema pahala posa aku... hu hu hu..
kalau korang x caya aku ada bukti tau... tgh jer maxis yg cm hampeh nie....... SENGAL.....

Saturday, July 23, 2011

ANNAS EASKEY: kau ingat perempuan PLUS SIZE tak boleh cantik?

ANNAS EASKEY: kau ingat perempuan PLUS SIZE tak boleh cantik?: "salam, its been a while annas x update blog, kali ni annas nak update pasal gadis XL yang seringkan kali dipandang sebagai insan yang tak e..."

Wednesday, June 15, 2011

Salah Sape? Nak Kesian ke or What

         Sometimes aku tak paham dengan certain orang yang ada nie. Aku tak tahu apa makna privacy dekat diaorang. Tak tahu dorang nie dulu skolah mana. Bila bercerita pasal orang kemain lagi suka. Tapi kalau kena batang hidung sendiri tahu pulak nak bising. Menyalak tak tentu pasal. Hello guys out there.. my blog, my fb, my twitter my choice lar nak tulis aper pun. Pernah ker aku menyebuk dekat wall korang. Ambik tahu ambik pot pasal wall, pasal posted korang. Tak pernah kan. Dah tu yang korang nak sentap2 terasa hati tersakit jantung pasal. Memang betul lar kan Sapa yang makan cili dia yang rasa pedas. So korang terasa sebab korang memang buat kan. Kalau tak terasa korang nak menyalak kenapa. Kena batang idung sendiri tau malu tau sakit hati.

              That is Karma. Tak selalu korang akan ada kat atas. Hari nie korang menganiaya orang. Sok lusa korang akan terima pembalasannya. Kalau korang taknak benda2 tu jadi kat korang so jangan lar buat benda tu. Bila kena kat diri sendiri tau sakit hati. Sebelum nie ada pernah pikir camne orang rasa. Pandai bercakap kalau tak puas hati datang cakap face to face. Masalahnyer kalau cakap dengan ko ko leh terima ker. Nak suh orang berubah ko cermin diri ko dulu. Diri sendiri pun x betul buat jugak benda2 tu ada hati nak tegur orang. Ko kena ingat sebagus mana pun ko ko memang tak kan boleh jadi perfect person. Sebab memang x de orang yang perfect kat dunia nie.


               Tak perlu nak keluarkan kenyataan semata mata nak tutup kesilapan sendiri. Sekarang nie sapa yang hipokrit. Ko ker aku. Tak perlu nak putar belit cerita sebab nak tutup malu atau aib sendiri. Aku nie ada mata yang boleh melihat, Ada telinga yang boleh mendengar ada mulut yang boleh bercakap dan ada akal untuk berfikir. Setiap kali aku cakap ko nak deny benda2 tu tapi at last napa ko wat jgk. nape ko guna idea aku. Sometimes aku memang kesian. Kesian sesangat dekat ko sebab ko x de pendirian tetapkan. Kesian dekat ko sebab ko terpaksa guna cara kotor tuk kukuhkan kedudukan ko. Ko sanggup jatuhkan orang malukan orang tabur pasir dalam periuk nasi orang sebab nk selamatkan diri ko. X boleh ke ko wat keje ko leklok. capai benda yang ko nak dengan cara sihat.


          Aku memang dah penat lar tengok drama2 nie depan mata aku. Sikit pun aku x jelous. Tapi meluat menyampah rasa nak muntah dengan benda2 nie. Sekurang kurangnyer aku lega sebab aku dapat luahkan per yang aku rasa x puas hati. kat sini dah tentu x de sapa tau aku x de sapa tau ko. Nak cakap dengan ko ko paham ker. Daripada aku cakap dengan ko baik aku cakap dengan dinding umah aku nie sebab dia lagi pandai bagi respon.


             Skang nie aku nak cakap tolong lar jangan nak menyibuk dlm hal aku. jangan nak perasan lebih. Aku tak pernah nak kacau hidup ko so please AND PLEASE PLEASE ...... Tolong jangan kacau hidup aku. Tolong jang perasan. Ko sapa aku nak cerita pasal ko jer. tak penting pun. x payah lah nak rasa unsecured kalau ko x de wat salah dengan orang PAHAM......

Monday, June 13, 2011

KESIAN... KESIAN SANGAT SANGAT KESIAN

          Merujuk dekat post yang baru aku post kat all the readers tadi. Mamat nie mmg sengal. X de keje agaknyer and Psiko giler siot. Tadi dengan gagah perkasa menghentam maki hamun mengejek. sumpah giler cam bebudak. Masalahnyer aku sikit pun tak sakit hati. Malah gelak sengsorang dekat sini. Kelakar giler siot dia menyalak2 dh macam anjing tersepit ekor siot. Gelak giler aku rasa dengan mamat nie. Dah lar giler sex pastu tak dapat nak cari gaduh dengan orang plak. Sedih siot.

           Memang giler aku kesian dengan ko. First aku kesian dekat Mak ko sebabnyer bersusah payah dia menggadai nyawa dia nak melahirkan ko. Bersusah payah x tido malam jaga ko didik ko nak bagi jadi pandai tapi ini yang dia dapat. Seorang anak yang giler sex, x hormat pada orang dan kurang ajar. Aku memang kesian giler. Yang Kedua aku kesian camne awek ko leh suka dekat Ko. Memang baik ko tipu dia kan. Depan dia punya lar baik siot. Pijak semut pun tak mati nie. Tapi belakang mak oii.. Perangai lakhanat siot. Dia nie lah penyumbang kegiatan2 keganasan sexual dan merogol wanita dan kanak2.

        Tu lar nak cabar aku sgt kan. Ingat aku nie x berani buat agaknya. Hah Tadi seronok sangat menabur ayat lucah dekat YM aku kan. Sekarang nie naper ko senyap jer. Dah kehabisan Modal ker. Or nak email dekat bos pulak. Sedih edih... Nape lah lelaki camnie ada kat dalam dunia nie.

        Kalau laki cm ko nie.. aku rasa smpai mati aku tak kawin pun x per siot. Dari kahwin dengan tapi hidup lepas tu sengsara baik aku tak kahwin. X Ada korang pun aku boleh jer makan. Sekolahkan adik2 aku. Tak payah lar nk belagak. Penjaga keamanan konon. Pelindung wanita lah konon. Diri Sdri x terlindung nak lindung orang. Memang serius aku cakap lar wei kalau mak ko tau perangai ko cmnie aku rasa mesti time dia baru lahir dulu sagat muka ko dekat jalan cincang ko humban dalam kolam buaya

LELAKI GILER SEX.... PLEASE AVOID

Lelaki nie mmg giler sex agaknyer. Mula2 buzz org nak sembang2 pastu mula cari gaduh mengata kita dan mengeluarkan kata-kata kesat dan mula mengeluarkan kata kata lucah. sila avoid dia dan mari kita buat report polis..

cedih sungguh 00:04
mmg sedih lar ko nie 00:04
gf ko tu lagi sedih 00:05
malang 00:05

Me

man_nulhakim
tgk fb u 00:05
geram rasa nk jilat la 00:05
montok nyer 00:05
lelaki giler seks 00:05

Me

man_nulhakim
...my 6 inch dh tegak ni 00:05
tk la 00:05
geram jer tgk 00:05
bkn dpt pn 00:05
berangan jer ni ha

Saturday, May 21, 2011

Busan + x de mood

Hai semua. Asallammualaikum dan salam sejahtera.....


Hope korang sema sihat k. Dah lama duk belek2 blog nie. tapi tak tahu nak tulis aper. bukan aper ada rasa nak menulis tapi mood tu tak de. tak tahu terbang kemana mood is nie. Mood nak jenjalan, mood makan, mood tgk movie, mood keje and yang paling penting mood makan deserts.( yang tu sangat penting ye kengkawan sbb is nie kan memang giler desert.) Hurm tak tahu lar kenapa. Skang nie pi keje balik keje just nak dapat gaji jer. Keje pun dah tak seronok macam dulu. time2 cam nie lah rindu dekat Sashi ex supervisor yang dah tranfer ke HQ. Sangat suka cara dia buat keje. I wish i could be like him.

Skang nie badan rasa lemah sangat. Dah dekat sebulan tak boleh tido tak tahu naper. Especially tengah malam. sharp kul 12 jer mata aku nie terbuka seluas luasnyer terus x leh tido. penat wooo. dah lar minggu nie asyik kena keja pagi jer. mlm x leh tido. kalau boleh tido pun time2 nak dekat subuh tu. pastu dapat tido pun sejam jer sbbnye kul 5.30pm tu dh nk kena bangun balik pi keje. Kepala otak nie mmg dah tak leh nk pk pape dah bila keje sebab ngantuk x cukup tido pastu penat tak cukup rehat...

Kalaulah masa boleh diputar putarkan semula. mesti aku seronok. mungkin ini bukan tempat yang aku pilih. Aku tak akan jumpa org2 yg banyak menyakitkan dan melukakan hati aku.


* saat dan tika ini tetiba ku rindu dekat seseorang *Fmi* kalau lah awak tahu yang saya tak pernah berhenti menyayangi awak. awak ada lah orang kedua yang saya sayangi selepas arwah. mungkin sekejap kenangan kita tapi saya rasa bahagia sangat masa bersama awak. saya rasa elesa dengan awak. kalau awak dapat rasa ape yang saya rasa. *

Tuesday, May 17, 2011

Tuesday morning blues......

   Another morning shift to go... I,m so bored. Working alone. Working with no feelings. Ya Allah Please give me some strength for me to do dis. I cant even stand it anymore. I need to do this with all my feeling. But my mind was not here. its somewhere that i don't really know.

    To my mum, I,m so sorry if suddenly i,ll break you heart. Its not mean that i not love you. But i really can't take it anymore. I just want you to know that ur are the best mother i ever had. no one will change it. I love you more that myself.

Wednesday, May 11, 2011

My Heart not here

       Assalammualaikum and Very Good Day to All my Friends.

          Sorry coz dah lama x update blog nie. Takde masa nak tulis. Lagipun internet kat rumah tu slow nak mati. Broadband tu dah bertukar jadi berukband. Hurm nak wat cmner terpaksa terima lah seadanya berokband tu dah memang macam tu. Dah tak larat nak call dah call centre dia. Call pun cam takde aper yang happen jer.

           Sebenarnya tak tau nak tulis aper. Idea tu ada tapi tak tau nak start camner. Kalau dah start create pun lepas tu post tu terbiar tergantung camtu jer. Tapi Skang nie memang serius dah takde mood nak keje. Lepas satu isu satu isu jadi memang rasa malas nak keje. Datang keje pun sekadar nak dapat gaji jer. Bukan Iklas nak keje. Skang nie dah x same macam dulu. Memang hati dah langsung x de dekat sini. Kesabaran nie dah sampai ketahap yang sepatutnya. Takpe biar lar aku mengalah. Kalau itu yang buat diorang gembira. Aku boleh berundur. Aku akan cari kerja lain.

            itu yang korang akan rasa puas hati aku akan buat. Tapi jangan menyesal. Aper yang korang buat dekat aku Tuhan jer yang akan balas. Korang aniaya aku korang akan kena 10x lagi teruk daripada aku

Doa orang yang teraniaya. Terima kasih.


Thursday, April 28, 2011

Hati Oh Hati... Kenapakah....

Assalammualaikum Dan Salam sejahtera.


               Diam tak diam dah Bulan April dah nak ujung bulankan. Dah lama tak update blog nie. Banyak cerita sebenarnya yang nak saya kongsi tapi tak ada masa nak menulis. Masa keje yang tak tentu. Preparation tuk further study dan memacam lar. Hurm tu yang slalu bila dah tulis tajuk tapi x de masa nak tulis cerita.

               Dah Setahun jugak keje dekat tune hotel nie. Macam tak percaya jerkan. Macam2 orang yang duk kuar masuk staff pun dh berganti. Alhamdulillah. So far keje dah semakin ok. Masalah???? Sema tempat pun ada masalah sebenarnya. Tengok lah cara macamne kita nak selesaikan masalah tu betul tak.

               Actuallykan   Is bukannyer nak citer pasal benda nie. Tapi is nak citer hati dan perasaan nie. Tadi duk chatting dengan one of my beshfrendz. Saja duk sesembang dkt mail. Dah lama x sembang. Duk belek2 gambar tgk dia update gambo baru dia kt ym chat tu. fuyooo ada gambar aweks lar. Alhamdulillah dia dah ada org baru. Tapi at first tu just ignore jer gambo tu sebabnyer duk focus citer pasal ank dia yang tak sihat tu. Pastu bila dah citer2 punya citer dan lagi dan lagi. I mula rasa cam ada rasa sakit hati sikit.

             Sepatutnya is patut gembira sebab dia dh ada pengganti. At least dah ada orang tolong jaga anak dia tu. Tapi makin dia citer pasal aweks dia tu makin rasa stress laks bila dengar. Naper laks aku nak jelous kan. Aku dengan dia kawan jer pun. Yang aku nak touching lelebih nie naper. Hurm. Hati oh hati boleh tak tolong buang perasaan tu jauh2. Perasaan nie tak bagus untuk persahabatan aku dengan dia. HUrm.... tolong.... Please go away...... I dont want that Feeling.......


Wednesday, March 30, 2011

KOTA KINABALU HERE I COME

Assalammualaikum and very gud day to All my friends..



















Hari nie tercapai sudah nak pi KK. Habis jer keje mlm tadi terus shoot ke LCCT. sampai sana check in flight pi breakfast. check in luggage n lepak dkt pintu gate. Alhamdulillah Flight x delay pun.



P/S : Sebenarnyer nk update hari2 masa ada kat sana tapi aper kan daya smpai sana jer demam dan sebagainyer. takper nanti saya update sikit2 siap gambor yer.

FYI yg nie i post ari nie 30/3/2011

tq n luv u all

Sunday, March 20, 2011

Genting In Memory.. PT 1

        Assalammualaikum n Very Good Day to all my dear friends. Its being long time for me to upload this photo as to busy with work and all that. I just would like to share with you something that we had on the way to Genting.

       Me Shitah and Rusydi make a move first as we working night shift on that day.
        This is before we on the way to Genting. go to office first to pick up Shitah as she jsut finish her Night shift that time.

Yang nie kita org baru sampai dekat first pintu gerbang dia. so turun bergambar jap he he he.

        Nie rehat sebentar di tengah2 kaki bukit menikmati permandangan berkabus he he he. lepaks dulu. Kang berasap plak kete nie.

     This is Rusydi@ Budak Butak Chumel merangkap Driver kami. Tapi masa tu dia ada rambut lagi lar he he he

         Ini Shitah yang Chumel

         Tak lupa tempat parking yang meninggalkan nostalgia sebabnya actually tempat parking tu dekat jer dengan first world hotel tapi x tau naper kami leh pusing sejauh2 alam nak pi ke theme park and tempat parking tu balik. hu hu hu

        Yang nie first tempat yang kami duk pusing sblm kami pi beli tiket tuk ker theme park he he he sangat suka.... Of coz memasing dh fresh selepas touch up. Chumel tak kekami nie.



He he he. This is part 1. There will a lot of picture more that will uploaded. he he. Just tunggu k.


P/S : sorry yek kejap BI kejap BM sajer jer.. kang kalau tulis satu bahasa kang ada yang x paham pulak. till then Chow Chow