Saturday, August 13, 2011

Mengantuk...................



                   Hi, hye hallo there... (he he dah rasa cm anwarhadi plak) Assalamualaikum.....


             A very good morning to all blogger and my viewer(pasan mcm byk jer kan hik hik hik) Hari ini saya rasa sangat megantuk. Mata saya bagai dijahit rapat. Memang susah nak buka mata skang nie. Ini adalah kerana semalam selepas pukul 12 sy terjaga and terus x leh nak tido. Bila x leh nak tido is rasa ceram... Bila is rasa geram is pun kacau orang sana sini.

             Semalam ada sorang tu call kita. actually dah lsms jugak lar chit chatting. But lately dia slalu call lar.. he he he... almost everyday. Tetiba jer hati kita dah berbunga2 nie. Kita x de lah citer kat sesaper pun kita citer dengan En Blog jer. Nama dia Mr H.. he he he... so far dia ok lah tapi tak tau lar kalau seriusly kitaorang declare camner plak jadinyer nanti. So far kita org dlm proses mengenali hati budi memasing. And Dia kata dia nak datang jumpa family aku ujung minggu nie.. giler nebes kot. he he he.. Sould i gently open my heart for him or just wait first. Actually nak kata excited sangat tu tak lah cuma mungkin sbb layanan dia yan membuatkan aku rasa selesa.

                Sometimes kalau malas nak pk kalau dia datang bwak rombongan sok aku terima jer pinangan dia. Tapi aku tak rasa yang aku terlampau desprate sampai camtu skali. Hurm tah lah. Aku serahkan semaa nie Dekat Allah kerana Dia yang maha mengetahui segala galanya.
tapikan skang nie dlm hati aku ada nie.... he he he

Sleeping Problem......


Hye morning I guest. Early morning. I,m still can sleep. As usual. Already 3 month i have this problem. Sleeping problem. Since 15 minute tadi dah memacam benda yang Aku wat. Tengok movie. mengunyah. Bergayut dan sebagainyer. Dah mandi 2-3 kali dah (yelah tipu jer baru mandi sekali) tapi still tak leh nak tido. Nak kata panas ari nie x de lah panas mana pun. Hurm Tersangat musykil.

I just want to Congrate to my Sweet fwend and sister..Ctah if she read this... She got Offer for Being New Guest Service Executive. With all her effort. I wish that she will have the position and if she do this is the best give that she have for the engagement day which held on 2nd Hari Raya this year.


Bangga dgn dia. Memang tak dinafikan yang dia sangat teliti dlm kerja. I pray and wish for her successful. Tak tahulah how they choose and evaluate people to have the position. But that ok even i,m feel like unappreciated but I,m still believe yang rezeki memasing. Ini Qadar dan Qada and maybe dugaan yang Allah nak bagi pada kita. Ambik ini sebagai satu pengajaran dan satu semangat untuk meningkatkan mutu kerja. (ha ha bombastic sungguh melayu aku nie mesti cikgu aku bangga)


Bila fikir balik rasa sebak sangat. for the whole night my tears cant stop came of. Why this things always happen to me. Kerja macam nak mati. buat itu ini tapi orang lain yang dapat nama. Biarlah.. Dah mmg ditakdirkan aku nie hanya memberi kesenangan pada orang yang mendamping aku. Saat camnie mesti tetiba selalu teringat Dekat Dia kan. Kalau dia ada dia tak kan buat aku rasa sakit hati. Dia akan jaga aku. takkan biarkan sesiapa pun sakitkan hati aku...Aku rindu kat dia sesangat. Boleh tak aku nak ikut dia pi sana....


Dah lah malas nak cakap lagi.. Dah banyak sangat air mata nie mengalir... tak tahu sampai bila dia dak mengalir. Memang sungguh kuat sangat dugaan aku terima nie.


Friday, August 12, 2011

Finally unable to add nuffnag... ha ha ha


   Holla sema... Assalammualaikum.. and very gud morning.

   hari nie kita kita berjaya buat benda nie ha ha ha.. jakun kan (sape cakap ye aku tibai korang) ha ha ha. Nak tau tak aper yang saya berjaya buat... he hehe... nie lah bendanya.....



Sajer jer tgk orang add kita pun nak buat benda nie... Sebenarnya x bape paham lagi fungsi sebenarnya cmner.... ha ha ha..... x per belajar dari pengalaman... Tu jer yg nak bgtau dipagi yang indah nie. Dan saya juga ingin menyatakan sesuatu iaitu ari nie mood saya sangat Sensetive. Sebab saya sakit gigi.. So handle with care and dont make my blood go upstairs..... The End


Thursday, August 11, 2011

Maxis... makan duit jer tau service cm bangang.........

   Memang dah lama x upgrade my blog nie.. sebabnyer... internet nie cm hampeh... Beli yg 6 Gb tp baru pakai bape jer line dia dh slow nak mampus... call call centre cm nk rak ape pun tak boleh. hangin tul aku... bullshit tul... vavik.. hish.. sesia jer hari nie ilang sema pahala posa aku... hu hu hu..
kalau korang x caya aku ada bukti tau... tgh jer maxis yg cm hampeh nie....... SENGAL.....