Tuesday, December 24, 2013

Hujan + sakit belakang.

Dari smlm smpai lah pagi nie hujan jer. Sejuk giler. Nak mandi pun mengigil sejuknyer smpai ke tulang. Alhamdulillah rahmat dari Allah.

Belakang masih sakit effect dari jatuh hari tu. Adoi. Nak bediri lelama conform sakit. Ari nie nak kena settlekan roster. Sok dh nak kena submit dekat bos. Pastu nak kena settlekan report n DSH yang berlambak tu. Minggu depan nak ambik cuti lg. Nak pi jengka anto adik balik. Dah lame x jalan2. Sesekali bawak mama jenjalan seronok juga.

Bulan depan nak ambik lappy. Insyaallah. Atleast senang ckit nak buat keje. Hopefully dipermudahkan. Hehehe.
Sent from my BlackBerry® smartphone powered by U Mobile

Monday, December 16, 2013

Rindu Budak tu.. MR AI

Tetiba teringat bdk tu. Tetiba rindu budak tu. Tah aper dia buat skang. Tp bila teringat balik.. Marah masih ade.. Sakit hati masih lg. Nak Msg, tp buat aper?? Saper aku kat mata dia. Hurm. Yup mmg sakit hati pe yg dia buat. Cuba kena dekat diri sndri marah jgk kan.


Just think as a friend per jer yg x pernah kita buat tuk dia. Tp nie yg dia reply balik. Mmg suweeeet sgt lah kan. Dah lah x yah pk. X bebaloi pun nk rindu2 nk pk2 pasal dia. Balik2 nanti sndri yang sakit hati balik. Just forget it lah..






---
Sent from my BlackBerry® smartphone powered by U Mobile

Sunday, December 15, 2013

Nikon D5100

Dah lama teringin nak ade DSLR sndri. Sekarang nie yang paling menarik perhatian is Nikon D5100. Insyaallah, kalau ade rezeki nk beli thn dpn. Lgpn, since keje x de pe pun yg dpt beli. Sema abis tuk rumah, kete loan, org n dll. So skang nie x kira. Nk jgk beli. Korg nk kecoh lantak korang lah. Duit aku keje penat lelah. Aku nk jgk beli benda yg aku suka.

Sbb aku x pernah sibuk pun bila korunk beli pape. X pernah aku mintak pun. Aku x pernah sibukkan pasal korunk so jgn nk sibuk pasal aku


P/S : emo mlm2 hari. Mood air mata berguguran.

Sent from my BlackBerry® smartphone powered by U Mobile

Friday, December 13, 2013

Kyu Min : curi tmpt tido kita.

Hari nie dia majuk x mo makan. Pg n ptg bg nasik dia x mkn. Biskut dia x abis. Bagi susu x nk minum. Dh x tau nk bg dia minum aper lg. Sedih jgk tgk dia cmnie. Tp x tau nk buat per dh. Nk tanya naper cm paham jer plk kita per yg dia ckp kan.

La nie dia curi tilam kita. Tido dekat celah peha kita. Hadoi. Bersabar jer lah.

Sent from my BlackBerry® smartphone powered by U Mobile

Wednesday, December 11, 2013

Sakit Kepala yang Teramat.

Tah aper yang sakit kepala sangat nie pun tak tahu. Nak kata tak makan ubat dh habis sepapan ubat dah telan. Nak kata tak pi klinik. Ubat klinik pun dah tinggal separuh. Tapi still sakit kepala mengalahkan aper jer. Saat2 nie lah tetiba rasa nak hentak kepala nie kat dinding. Rasanyer baru boleh lega kot.

Bersabarlah yer. MC dh takde. Duit pun takde. Lg baper minggu jer lagi nak dpt gaji. jgn nak meragam lebih2 pulak. Masak nanti. Hu hu hu
Sent from my BlackBerry® smartphone powered by U Mobile

Test

Hi All, saja nak test if this workable on my site or not.

Thanks and Regards
Owner of the Blog.
Sent from my BlackBerry® smartphone powered by U Mobile

Sunday, November 10, 2013

KyuMin : Budak Bulu nie nak bunuh diri pulak

Petang tadi bangun tido jer adik kata minmin nak bunuh diri. Dia boleh keluar dari tingkap and duk landing dari tepi tingkap tu. Dia Ingat rumah tu terjun sikit jer dah boleh sampai atas tanah agaknyer. FYI i duk umah flat tingkat 5. I tau lah kucing nie ada 9 nyawa tapi x payah nak bazirkan nyawa tu tuk benda yang sia2. Nak terjun bangunan bagai sebab x dapat pi mengorat kucing rumah sebelah. sabar jer lah aku dengan budak bulu nie ari nie.

Saturday, September 28, 2013

Kyu Min : Mata minmin dah okeh.. hehehe

Hai you ouls..... Hari nie i would like to share about my Kucin yg comel. last 2 weeks i think i share she had eyes infection. Doc said if teruk maybe kena operate. On of coz she cant see at all. Dia akan buta. Sekarang nie dia dh getting better. mata dia dh x bengkak. dh boleh tutup cam biasa. and sekarang dia sangat nakal.

Thursday, September 12, 2013

Kyu MIn... my new cat...

       kita ada kucing. kita jumpa dia dekat parking lot masa kita balik keja petang minggu lepas. masa jumpa tu dia macam takut2 jer. kita ambik dia bawak balik. mula kita takut jgk sbb mama kita tak bagi kita bela kucing sebab kita kan sakit.

masa sampai rumah tu kita senyap2 bawa dia balik letak dia dlm kotak letak dlm bilik kita. kita bagi dia makan. tgk dia lapar sungguh habis satu paket tuna tu dia makan. pastu kita tgk mata dia dh bengkak. Ni masa first time kita jumpa dia. Kita tgk mata dia dh bengkak. Mata Dia sakit. cian dia.. :(
Kita kan tak tahu pasal kucing. Hari kedua baru kita ada masa bawak dia pi Klinik. Dekat area rumah kita. Doctor bagi ubat. Dia kata nanti nata akan bengkak and nanah akan keluar sikit. lepas tu dia akn baik sendiri. Tapi lepas nie KyuMin akan butalah. Kita nangis masa kita dengar tu. Even kesian dengan nasib Kyumin. Takut giler jadi pape kat dia. Walaupun kita just jumpa dia tapi kita tetap takut. Semalam kita bawak dia pegi hospital Venterinar dekat Cheras. Bengkak dia makin teruk. Kat situ Hospital kerajaan untuk haiwan so takda lah mahal sangat harga dia.
Doctor kata kalau makin teruk mungkin kena operate. Tapi sekarang nie kena tunggu bengkak dia surut kalau tak mungkin dia akan mati. Kita sedih lah bila doctor cakap camtu. walaupun kita jumpa tapi kita dh jaga dia lama. kalau dia mati camner. kita harap sangat dia selamat. nie gambar masa kita balik dari hospital. Dia mengamuk tak nak duduk dalam sangkar. nampak tak mata dia makin teruk.
Kyumin.. Fighting.. Sihat cepat okeh.. Kita sayang awak.. T__T

Thursday, July 25, 2013

NEW MONTH COME AND GO



   Assalammualaikum  Good Day Everyone,

   Hope x terlambat nk wish you all Selamat berpuasa. Sedar tak sedar dah separuh bulan kita puasa.  Cepat gila masa berlalu. Macam2 perkara yang jadi. Keje, family, friends.. hurm. Sabar. Entah cukup entah tidak.

    This year is 2nd Year we celebrate Hari Raya without Ayah.  Yup sebelum2 nie pun mmg jarang kami sambut raya dengan ayah tapi at least kami boleh dengar suara dia. pagi2 Arwah dh kejut kami. Call kami wish Selamat hari Raya. Kami mohon maaf dekat dekat handphone. Lepas 3-4 hari baru kami dapat jumpa ayah and raya dengan Dia. Sekarang nie cuma tinggal Kenangan jer. tak ada lagi suara ayah yang kami dapat dengar.



 I miss my dad So much

Monday, June 24, 2013

           Bulan nie macam2 pekara yang datang menimpa. Kesihatan tak bagus. lepas tu ada orang yang suka sangat antar barang dekat kita. semak kepala kita. dah macam x de agama agaknyer. dah tak kenal dosa dan pahala. x tau ker makan harta anak yatim tu haram. hish. x takut siksa kubur agaknyer. tak cukup2 lagi harta arwah ko dh makan. hish. tak paham betul

Friday, February 22, 2013

MY MUM SICK......



    Hari nie masuk hari ke 5 mama demam panas. Sepanjang dia demam nie aku tak baper nak tido sangat. Klau dia bangun nak pi toilet to mesti aku dah sedar sometimes aku bangun tolong papah dia pi toilet tp most of the time aku tgk jer lah... agak2 dia nak jatuh baru aku lari hahaha (kuang ajo punya anak).

  Sepanjang dia demam nie macam2 yang dia nak makan. Tapi bila dah beli or masak aper makanan yang mama nak dia mesti tak makan. Kalau dia makan pun baper sudu jer pastu dia kata tak nak dah sebab makanan tu tak sedap. Bila aku makan elok jer rasa dia. Pastu minta makanan lain respon yang sama jugak. Kecik ati aku. Bersusah payah tgh2 malam aku runner sebab nak cari benda per yang dia nak makan tu tapi end up dia tak makan. Time tu aku rasa nak bertukar jadi Hulk and paksa dia makan makanan yang aku beli tu. Pastu bila aku marah. (bukan lah marah betul2 gila ko jadi anak derhaka nanti) dia nangis cakap jangan lar paksa dia. Makanan tu memang tak sedap.

Monday, January 21, 2013

luahan perasaan pt 1

  . Aku n tak tahu aper yang dia nak sebenarnyer dalam life dia tu.
Asyik nak menyusahkan hidup org jer. tak de siapa yang kacau dia
Tapi duk meroyan kt laman sesawang dia tu. Aku kecian sebenanrnye
Tp nak wat cmner kan dia yang minta diri dia jadi cmtu. so aku redha jer lah
 tu jer yang aku nak cakap tuk hari nie.

Sunday, January 20, 2013

To whom may it concern.. Mr Shafarin Shafie..


             I realize your comment on my blog. I really hope you can contact me.. do email me zariezfreshta@gmail.com. Thanks a lot for responding on it.. its really long time since we left. I hope we can continue this relationship as your the one of our family member. Even mama missed you so much. Please. drop your number on my email. I,m gonna call you as soon i reach the email.

  lots of love
Is & Family.

Wednesday, January 16, 2013

Mum Got Invitation Card.......

          Yesterday my mum got 1 wedding invitation card from 1 of her anak angkat. I was focusing on the tv that time and i said to her i will read it later. As she was told me that who's wedding its then i just quite and continue on watching my channel. Then she saying bout this girl (actually that girl is my Adik angkat her name is Azie.)bla bla bla. Actually i don't like someone disturbing me while i'm doing something. Once she realise i was not respond on her. She coming to me with the invitation card and ask me to read it up rite away. I was like bit annoying that time. And after that
     Mum : Baca lah kad kahwin dia tu.
      Me : lor kan mama dah bagitau. Tarikh pun dah tahu cumanya kakak x sure boleh pi ke tak. banyak keje yg nk kena buat nie.
     Mum :Kesian ler kalau kamu tak pegi. Dia kan dah harap sangat suh kamu pi. (and bla bla her continue with the sad story.) : kakak.... agak2nyer bila mama merasa nak ade semua nie nak pi tempah kad kahwin camnie.    
        I was like so terkejut. I,m started to run away coz you know i always had this kind of topic so i cakap dekat mama
      Me : lor. mama nie dekat pertama kompleks or kat maju junction tu banyak orang ambik tempahkan. yelar masa mama dulu x de kan heheh.... x per nanti kita pi tempah tuk mama for kenangan2 hahaha. (gila gelak guling time tu sebab mama dah start buat muka pelik dia.)

          Suddenly mama start shouting at me. Hahaha... " bertuah punya anak. orang citer pasal dia. Sabar lah aku dengan korang nie." Sorry ma Its not because i,m not ready with marriage but i don't have anyone to be my husband yet. I know you too worried but i dont care about it as long as i can take care you. Just pray so that all your son and daughter can marriage fast. hehehe. btw i love you mum. I love you so much

Monday, January 14, 2013

My head was Drilling

Today was not a gud day for me. I left my phone nowhere and after that i gelabah cari coz someone call me thru my office number. We are full house. But there is 2 people come over and asking if there is available room for him/her to check in. I told him/her that we don't have any room to be sell today as we are full house. But they refuse and said there will wait here until guest check out and get a room from them. after a while i just ignore them and continue doing my report. after the incident happen, the contractor coming to install table for the pc tab ( i guest. It was so noisy, and bed smell around the lobby as they drilling and do the finishing for the table. I feel really not comfortable as i was allergic to that kind of smell as i will having asthma after that. The sound was so bad. Its like i,m drilling my self. Boleh tak masa bergerak laju sikit sebab saya rasa nak muntah hari nie and saya bosan sangat nak keje ari nie. Sekian