Saturday, December 4, 2010

hari hari yang tersangat busan

    hari ini hari cuti tapi saya tersangat busan. Seharian tidak boleh tidur dek kerana tekak saya yang gatal ini. sudah bergelen ubat batuk saya minum masih lagi tidak menampakan hasil2 yang positif.. hu hu hu cmne nie..... Saya juga bosan kerana tiada mood saya untuk keluar kemana. Sekadar keluar makan bersama Rusydi rosli petang tadi.


      Keduanya saya tersangat risau dengan keadaan buah hati saya. saya tidak dapat call dia sepanjang malam. Dengan keadaan dia yang tidak berapa sihat lagi menambahkan kerisauan dihati saya. Sudah sebulan lamanya saya tidak dapat berjumpa dengannya memandangkan dia masih lagi di kampung. Entah bagaimanalah keadaan dia disana. Berat sungguh dugaan yang perlu saya dan dia lalui sepanjang perkenalan ini. Banyak perkara sedih dari gembira yang berlalu dalam hidup saya. kawan saya kata jangan fikir perkara yang bukan2. tapi ianya masih lagi menghantui fikiran saya.
    
     Saya berdoa agar dia selamat dan segera sembuh seperti biasa. Saya sangat risaukan keadaan dia. Saya tak sanggup melihat keaadan dia begitu setiap hari. Sebab saya sangat sayangkan dia dan semakin bertambah kasih sayang dia dari hari ke hari.

       Itu saja yang saya nak tulis hari ini kerana saya tersangat busan dan tiada mood. Bila saya tiada mood saya tidak boleh berfikir dengan betul dan saya tak tahu aper perkara2 bodoh yang bakal saya lakukan selepas ini.

Monday, November 29, 2010

Full Pakage : Demam, Selesema And Flu

       Dari semalam demam dah start teruk. mlmnyer pulak tambah selesema dengan batuk. full pakage dah dapat. hasil daripada tak cukup tido, dan acara mandi hujan setiap datang dan pulang kerja. ha ha ha. pastu malam pulak memang flat giler lar sebab langsung tak boleh nak bangun pi kerja. nasib baik la dapat friends aand bos yang memahami. Nak dijadikan cerita pulak besoknyer pi klinik kt jabatan persakit luar (HKL). Beginilah conversation antara aku dengan doc yang tak berapa nak handsome to.

Doc : tekanan darah rendah. blood circulation pulak tak berapa nak okie. takut ada jangkitan kuman dalam darah. saya bagi ubat awak makan ye.
Me  : Hari nie saya berkerja. Boleh bagi saya medical leave. 
Doc : tp demam awak tak teruk. Saya bagi awak timeslip je ye. Nanti kalau awak rasa teruk balik awak datang jumpa saya.
me  : Spechless for a few minute. (dalam hati, just because demam tak teruk tak boleh dapat medical leave. buta ke doc tu aku nie dh batuk cam ape dh nie) sambil bangun menuju ke pintu. Tak pe la doc kalau tak boleh bagi MC tu. saya berkerja jugak lah malam nie. tapi kalau pape jadi malam nie semasa saya bekerja doc tunggu je surat saman sari saya ye. 

Sambil berlalu keluar dari bilik.

Doc : Eh awak takpe2...
me : takpe doc. as you said saya nie blood preasure low. pastu maybe ada blood infection. tapi saya nie demam tak teruk sangat. Doc jugak yakin saya boleh bekerja. kalau jadi pape sekat saya tunggu je la surat saman tu..

    Terus berlalu ke counter ubat. Sampai sekarang nie still tak faham lagi ape motif dia. Go to private hospital pulak Doc tu bleh plk maki kata dah macam nie pun awak still nak kerja kagi ker.. pulak dah. Rasanya sama je course medical kat memana je. tapi tak tau la kenapa ada jawapan yang berbeza pulak. hmmmm entah lar.. dunia dunia....

Our Graduation pusport to sucsess in memories....

kenangan yang tak dapat dilupakan sampai bila....
time nie memang best sangat. Biasa aarr Semua gila termasuk lar bos. ha ha ha
This is the cake that sponser oleh bos kita orang.. cedap tau.. chocolate cake my favourate he he he


       This is the time went all of the Delighted To Serve Team Renaissance Hotel Kuala Lumpur passed our pasport to sucsess. The ceremony was held in our office (yg x berapa nk besar tu he he he) but the moment was very memorable in our life. And my life as well as i,m not longger with renaissance.